Скрити врати COVERT

Скрити врати COVERT

Интериорни скрити врати Covert

Понякога една интериорна врата – независимо дали става дума за крило, панти или рамка – трябва да се слее визуално със стената, което налага използването на скрити врати, или още наричани „тапетни“. Това може да се определя от стила и дизайна на помещението, от предназначението му  или от архитектурните изисквания.

Един от водещите полски производители на интериорни врати ERKADO осигурява решения и в това отношение – скритите системи Covert. Предлагани в магазините на Флор Декор те имат няколко важни характеристики, които могат  да улеснят професионалистите в интериорни решения за разработката на техните проекти:

 • Вид на крилото – вратите могат да бъдат с фалцово крило, отварящо се навътре, или безфалцово – с отваряне навън;
 • Укрепване на крилото – осигурява се от дървена рамка, покрита с две HDF плоскости и запълнена с „пчелна пита“ или панел от плътна плоскост;
 • Ръб на крилото – може да се изработи по фалцова или безфалцова технология;
 • Ширина на крилото – 60, 70, 80, 90 или 100 см;
 • Комплектоване – Вратите са в комплект със скрита каса и панти. Всеки един от тези елементи могат да бъдат в цветове: алуминий, бял и черен;
 • Завършване – Завършващият слой на скритите врати Covert може да бъде плоскост HDF, покрита с ламинат PREMIUM, лак UV или ламинат, предназначен за боядисване, полагане на тапет или друг вид декорация. По този начин вратата се слива с текстурата на стената , като се постига естетическа хомогенност с нея;

Предимства на скритите врати в интериорните проекти

 • Придават лаконичност и минимализъм  

Когато става въпрос за използване  на врати, подходящи за минималистична архитектура и стил, наистина всичко е въпрос на незабележимост. Грациозната способност на скритите врати  да „изчезват“ в стената се дължи на внимателното обмисляне на  техните детайли и на използваните материали, което ги превръща в любимо предизвикателство за много инетриорни дизайнери.

 • Променят визуално пропорциите на помещението

Скритите врати могат да се използват за визуално увеличаване на пространството. Тъй като няма прекъсване в равнината на стената, помещението изглежда по-голямо. Освен това визуално увеличават и височината на таваните, тъй като липсата на рамка повдига и „носи“ тавана нагоре.

 • Прикриване на сервизни помещения

Скритата врата може да се използва и в буквалния си смисъл и с нея да се скрие входа към килер, перално помещение, гардеробна или баня.

 • Създават много възможности за декорация 

Скритата врата позволява да развихрите въображението си и да създадете шедьовър на дизайна върху стените, без да се налага да заобикаляте и да се съобразявате с отвора на вратата. Може да се изрисува в един тон със стената, да се декорира със същия тапет или ламперия.
Вариант е върху нея да се монтира огледало –  полезен аксесоар за всеки коридор или гардеробна и благодарение на правилното разположение на отразяващата повърхност може визуално да подобри пространството и да го изпълни със светлина.

 • Многофункционалност

Освен от естетични съображения, за използването на скрити врати може да има и чисто прагматична нужда. Предвид малката квадратура на съвременните жилища, те са все по-актуален избор в интериорните проекти. Тези врати често се монтират в много тесни отвори, при които не може да се приложи конвенционалната конструкция с каса и рамка.

 

Скритите врати са подходящи за всички нестандартни оформления и ако клиентът ви желае да му предложите проект, който е авангарден и модерен – винаги можете да го впечатлите, като предвидите използването на такива врати в него.