Стенни облицовки ERKADO

СТЕННА ДЕКОРАЦИЯ ERKADO

стенна облицовка с ламели

Цена:  299 90  лв./м2

Стенна декорация ERKADO - Полша

Стенните декоративни панели под формата на ламели са чудесен избор за интериорна декорация на малки пространства, тъй като визуално увеличават размера на помещението. Те изглеждат добре и в помещения със сложна архитектура и много ъгли. Стенните ламели са подходящи за коридори и антрета, детски стаи и затворени веранди. Хоризонталното полагане позволява да се имитира естествена дъска с различни текстури.

Стенната декорация на ERKADO е изработена от MDF с ефектна ламинирана повърхност Premium или ST CPL. Освен, че придава красив и луксозен външен вид на панелите, висококачественото ламинирано покритие им носи и други ценни предимства:

 • удароустойчивост:  издръжливост и устойчивост срещу износване и надраскване;
 • дълготрайност:  по-дълъг живот в сравнение с други видове покрития;
 • лесна поддръжка:  стенните панели са лесни за почистване и устойчиви на химически вещества /почистващи препарати/

Декоративните панели се монтират върху стената като декоративен елемент и същевременно подобряват акустиката в помещението. Монтажът се изпълнява по няколко начина – декоративният панел може да се монтира към стената посредством само монтажен профил или чрез използване на адаптери, представляващи основата на панелите.

Стенните панели имат много предимства:

 • Лесен монтаж:  На мястото, където ще се поставят стенни панели е препоръчително да се шпакловат или да се премахнат неравности от повърхността на стената. Монтажа се извършва спрямо указанията на производителя. Освен това стенните ламели са лесни за работа по отношение на подрязване, промяна на размера и формата.
 • Отлична звуко- и топлоизолация на помещението:  Всеки стенен панел, след като бъде монтиран, образува своеобразен въздушен слой между стената и задната повърхност на материала. Това дава възможност за изравняване на стените, подобрява акустиката в помещението и осигурява топлоизолация.
 • Възможност за скрито поставяне на комуникационни връзки:  В гореописаната кухина между стената и панела за вътрешна облицовка на стени могат да се поставят невидимо всякакви проводници, кабели и други комуникационни системи. Това може да се предвиди в интериорния проект и стаята да се направи максимално удобна и естетически привлекателна за нейните обитатели.
 • Гъвкави опции за дизайн:  Стенните панели се предлагат в голямо разнообразие от цветове и декори. По този начин се получават многобройни комбинации, което позволява стенните панели да се впишат органично в цялостната цветова концепция на интериора. Поради това много интериорни дизайнери отдават предпочитание на този вариант на стенна облицовка и успяват да постигат стилистично и естетическо разнообразие. Стенните декоративни панели могат да придават на интериора лукс и класа и са отлично решение за модерен минималистичен декор.
 • Защита на стените:  Панелите не са само декоративни – като предпазват стените от повреди, те изпълняват и функционална цел. Те са устойчиви на удари и е по-малко вероятно да получат вдлъбнатини, драскотини или други повреди. А ако все пак започне да показва признаци на износване, почистването или подмяната на част от облицовката е много по-лесно от цялостния ремонт на стената.
Стенна декорация ERKADO - Полша

Стенните панели отлично си подхождат с интериорните врати ERKADO и могат да се подберат така, че да в хармония с цялостния проект на интериорния дизайн. Монтажът се изпълнява по няколко начина – декоративният панел може да се монтира към стената само посредством монтажен профил или чрез използване на адаптери, представляващи основата на панелите.

Стенната декорация на ERKADO е изработена от MDF с ламинат Premium и ST CPL. Освен, че придава красив и луксозен външен вид на панелите, висококачественото ламинирано покритие им носи и други ценни предимства:

 • влагоустойчивост:  за да не се деформират под въздействието на висока влажност;
 • антибактериални качества:  за здравословна среда без рискове от алергии;
 • екологичност:  изработени с грижа за човека и природата;
 • удароустойчивост:  издръжливост и устойчивост срещу износване и надраскване;
 • UV устойчивост:  предпазва стенните панели от избеляване;
 • дълготрайност:  по-дълъг живот в сравнение с други видове покрития;
 • лесна поддръжка:  стенните панели са лесни за почистване и устойчиви на химически вещества /почистващи препарати и киселини/.

От цялото разнообразие на стенна декорация на пазара препоръчваме използването на стенните декоративни панели на полския производител ERKADO. Те се предлагат в разнообразие от декори с възможност за съчетание на цветове и текстури в избрани комбинации.

Стенна декорация ERKADO - Полша