Врати с интарзия

ВРАТИ С ИНТАРЗИЯ
фина декорация с голям ефект 

interiorna-vrata-intarsja-erkado-800х600

Вратите с интарзия (инкрустации) са интригуваща декорация на интериора, която съчетава естетически и практически ползи. Те могат лесно да придадат специфичен тон и стил, като едновременно с това допринасят за оптическото подобряване на пропорциите на помещението. Инкрустирането позволява да се създават уникални композиции върху повърхността на крилото, което увеличава привлекателността и ефекта на моделите. Ето защо вратите с интарзия присъстват и в портфолиото на полския производител ERKADO.

Как изглеждат вратите с интарзия и към кой интериор се вписват най-добре?

Техниката „интарзия“, която се използва при този тип врати, идва от италианското intarsio, което значи изрязване, вдлъбнатина. Това е техника за декорация на повърхността, вид инкрустация, при която един материал е вдлъбнат, изрязан в дебелината на друг. Интарзията спада към приложните изкуства и се използва в мебелното производство от векове за декориране чрез съчетаване на парчета дървесина с различен цвят и форма, инкрустирани едно в друго и прилягащи плътно като пъзел. Интериорните врати също могат да се превърнат в изящни произведения на изкуството с помощта на интарзия.

Модерните инкрустации при вратите на ERKADO представляват декоративни вложки, които са идеално изравнени с повърхността на фурнира. Обикновено те са широки няколко милиметра и благодарение на различното си разположение създават уникални композиции върху повърхността на вратата, като по този начин увеличават привлекателността и атрактивността на моделите. Инкрустациите присъстват от двете страни на вратата и се изработват в четири цветови варианта: дъб, черно, четкана стомана и четкано злато. Изборът на тези конкретни декори не е случаен – благодарение на стиловото и цветовото разнообразие вратите с интарзия на ERKADO могат лесно да се адаптират към почти всеки тип интериор – от модерен, през минималистичен, до индустриален.

interiorna-vrata-intarsja-erkado-800х600

Ползи и предимства на вратите с интарзия

В допълнение към естетическите качества, които тези врати притежават, благодарение на разнообразието от аранжировки и декори, инкрустациите могат да бъдат полезни и за подобряване на пропорциите на интериора. Вратите с деликатни хоризонтални инкрустации могат оптически да разширят помещението, а тези с вертикални придават височина. Ако и другите елементи на интериорния проект са подредени по начин, който оптически влияе на пропорциите на помещението, със сигурност желаният ефект се увеличава.

Ценно предимство на вратите с интарзия на ERKADO е тяхната гъвкавост и голяма свобода при избора на елементите им. Възможността да се комбинират различни цветове при крилата, рамките и инкрустациите позволява да се персонализира уникален модел, който да се впише в цялостния декор и стил на вътрешното пространство. В интериорния проект може да се комбинират врати с различни аранжировки на елементи интарзия, което няма да наруши цялостното му хармонично излъчване.