ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

ВИЖТЕ ВЪПРОСИТЕ, КОИТО НАШИТЕ КЛИЕНТИ ЗАДАВАТ НАЙ-ЧЕСТО

НУЖДАЕТЕ СЕ ОТ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ?

Ако имате нужда от допълнителна информация относно нашите продукти или как да станете дистрибутор на ERKADO, моля не се колебайте да се свържете с нас на имейл: info@vrati-erkado.bg или на телефон: +359 885 647 700.

ВРАТИ ERKADO

Вратите ERKADO се отличават с високо качество на изработка, модерен дизайн и разнообразие от стилове, което ги прави привлекателен избор за вашия дом. Освен това, всяка врата ERKADO предлага варианти за персонализация, с цел максимално задоволяване нуждите на помещението и общия стил на дома.

Предлагаме различни видове врати, напр.: фалцови, безфалцови, реверсивни и други. Касите на вратите се различават, наред с други неща, по височина и ширина, така че е най-добре да изберете типа врата на етапа на строителните работи, въз основа на размерите от каталога. Цветът и моделът на вратата могат да бъдат избрани впоследствие, т.е. преди поръчка. Вратата се монтира последна, но размерите за нея трябва да се знаят още в началото на ремонта.

Врати ERKADO предлагат широка гама от възможности за персонализация на дизайна. Те включват избор на различни стилове - от модерен и минималистичен до класически и ретро, разнообразие от материали като дърво, стъкло, метал и други, както и голям набор от различни декорации и облицовки.

Процесът на избор и монтаж на врати ERKADO включва консултация с клиента за избор на подходящия модел и покритие, вземане на точни мерки за съответствие с размерите на отвора за вратата и професионален монтаж от нашите висококвалифицирани монтажни техници, които се грижат за правилната интеграция на вратата във вашия дом.

Вратите ERKADO са проектирани със специално внимание към енергийната ефективност и звукоизолацията. Те включват изолационни материали и технологии, които намаляват пропускането на топлина и звук, като по този начин увеличават комфорта и енергийната ефективност на сградата. Нашите консултанти ще ви доставят изчерпателна информация относно характеристиките на всеки един от предлаганите модели врати ERAKDO.

Избраните колекции врати от

нашата каталожна оферта могат да бъдат скъсявани в зависимост от структурата.Има врати които в долния край имат съкло, те не могат да се скъсяват.Еркадо предлага врати на различни височини, които могат да паснат на вашият отвор и без подрязва. За подробна информация, свържете се с нашите дистрибутори.

Просветът трябва да бъде приблизително 9 mm. Толерансът е +/-3 мм.

Отворът в стената зависи от вида на вратата, например.: фалцова, безфалцова, реверсивна и др. Най-добре е да изберете вида на вратата на етапа на строителните работи. Цветът и моделът на вратата могат да бъдат избрани впоследствие, т.е. преди поръчка. Размерите на всяка една от посочените врати по горе е различен.

Преди да се пусне врата за производство задължително се прави оглед на, който се коментира видът на пода и неговата височина.След това се взима размер без бъдещия под.

Препоръчително е/бихме казали задължително е вратите да се монтират при готов под.

СЕРТИФИКАЦИЯ

Съгласно нормативната уредба, оригиналната декларация се съхранява от производителя. Копие може да бъде предоставено на купувача заедно с продукта, изпратено по имейл или да бъде изтегленно от сйта на vrati-erkado.bg

Декларацията се отнася за врати с подобна конструкция. Нов модел (конструктивно подобен) може да бъде създаден след издаване на декларация.

Според строителния закон, комуникационните врати трябва да имат декларация за експлоатационни характеристики. Техническите врати (напр. противопожарни врати) допълнително имат сертификат.

ПОРЪЧКА

Поръчките се изпълняват от независими продавачи/дистрибутори/, така че, моля, попитайте продавача от, който сте закупили вратата за статуса и други подробности за вашата поръчка.

Времето за доставка на врати ERKADO е около 45 работни дни, като срокът започва да тече от следващия понеделник, след финализиране на поръчката. Ние предлагаме и налични модели. За повече подробности попитайте избрания от Вас дистрибутор.

Ние не извършваме продажби на дребно и не извършваме монтажни услуги. Търговските и сервизни дейности се извършват от нашите дистрибутори, чиито адреси са достъпни на уебсайта www.vrati-erkado.bg, раздел: Контакти

Създаването и пускането на поръчката се извършват чрез избраният от Вас дистрибутор, чийто списък е достъпен на уебсайта www.vrati-erkado.bg, раздел: Контакти. Отделно ако желаете във всеки продукт може да последвате бутона ПОЛУЧИ ОФЕРТА и ние ще препратим вашето запитване към най-близкия ни дистрибутор до вас.

Вратите Еркадо предлагат огромно разнообразие. Имаме врати от MDF, пчелна пита, full board, стъклени, двулицеви, входни врати за къща, входни врати за апартамен, противопожарни, тапетни врати, плъзгащи врати, чупещи врати и др. Тези врати се предлагат и в различни видове каси и в над 40 цвята. Нашата препоръка е да посетите наш дистрибутор и да изберете вашата врата, като се възползвате от нашите експертни съвети.

ИНТЕРИОРНИ ВРАТИ

Според стандарта, интериорните врати се използват за отделяне на вътрешни помещения, предназначени за постоянно пребиваване на хора, т.е. стаи Входните врати, например са тези които са вратитев към стълбището или към двора и са в отделна категория.

Да, предлагаме възможност за персонализирани дизайни на интериорни врати. Нашите професионални консултанти ще работят с вас, за да изберете подходящия модел, цветове, размери и обков за вашите врати.

Предлагаме множество варианти на каси, различни по функционалност, визия и предназначение (фалцови, безфалцови, реверсивни, панелни и др.). За да изберете правилната каса е желателно да посетите някой от нашите дистрибутори и да получите детайлна информация.

Предлагаме интериорни врати от различни материали като MDF, дърво и PVC, подходящи за всеки вкус и стил на дома.

За да поръчате интериорни врати от нас, можете да се свържете с наш екип за консултация. След консултацията, ще ви помогнем да изберете подходящия дизайн, размер и материал за вашите врати или да ви насочим към най-близкия до вас дистрибутор.

За да осигурите дълготрайност и запазване на красивия външен вид на интериорните врати, препоръчваме редовна поддръжка с подходящи почистващи, не абразивни продукти и избягване на прекомерна влага и механични повреди.

ВХОДНИ ВРАТИ

Вие можете да изберете входна врата, като вземете предвид стилът на дома си, нивото на сигурност, изолацията и материала, който желаете. Предлагаме както входни врати за апартамент, така и за къща.

Входните врати ERKADO се изработват от висококачествени материали като стомана, дърво, MDF и комбинации от тях, които съчетават издръжливост, сигурност и естетика. Материалите са в различно съотношение, спрямо модела и предназначението на вратата. Всички модели входни врати са подсилени със стоманени профили или листи, осигурявайки високо ниво на сигурност.

Основната разлика между двата типа входни врати е в тяхното предназначение. Стоманените входни врати са известни със своята изключителна сигурност и устойчивост на външни влияния, като слънчеви лъчения и различни климатични условия. Входните врати за апартамент са предназначени да бъдат използвани в интериора на сградата, защитени от климатичните условия.

Предлаганите от нас входни врати се изработват от висококачествени материали и със специално внимание към сигурността във всеки детайл. По избор на клиента, могат да бъдат поръчани с допълнителни висококачествени заключващи механизми и други надграждащи елементи, за да осигурим максимална защита на дома ви.

Абсолютно! Нашият екип от професионалисти е на разположение, за да ви помогне с избора на най-подходящите входни врати за Вас. Свържете се с нас за консултация и съвети относно дизайна, материалите и функционалността на вратите.

ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ

Плъзгащите врати са решение, спестяващо пространство, което също така осигурява елегантност и функционалност в интериора на дома ви. По-голямата част от интериорните врати, които предлагаме, могат да се изработят със система за плъзгане.

Предлаганите от нас плъзгащи врати могат да бъдат използвани единствено за вътрешни приложения.

Монтажът на плъзгащи врати изисква правилна подготовка на стени и под, както и инсталация на подходяща за целта плъзгаща система. Процесът може да бъде сложен, затова препоръчваме да се консултирате с нашите специалисти от ранен етап на проекта.

Поддръжката на предлаганите от нас плъзгащи врати е същата, каквато е и за всички интериорни врати. Препоръчваме редовна поддръжка с подходящи почистващи, не абразивни продукти и избягване на прекомерна влага и механични повреди. Редовно почистване на релсите и смазване на механизмите може да осигури гладко функциониране през целия им живот.

ВХОДНИ ВРАТИ ЗА КЪЩА

Да, предлагаме разнообразие от входни врати за къща, които отговарят на най-различни нужди и изисквания.

Изборът на подходящи входни врати за вашата къща зависи от фактори като стил на дома, предпочитания за дизайн, сигурностни изисквания и бюджет. Нашите професионални консултанти могат да ви помогнат с избора на най-подходящите врати за вас.

Правилната изолация и уплътнения на входните врати за къща са от съществено значение за енергийна ефективност и комфорт в дома ви. Те помагат да се намали загубата на топлина и да се предпази от проникване на влага и шум от външната среда.

Предлагаме разнообразие от опции за заключване на входните врати за къща, включително кодови и биометрични заключващи механизми, които да отговарят на вашите сигурностни изисквания и предпочитания. Предлаганите от нас входни врати за къща разполагат с шипове против кражба или повдигане от страната на пантите и лентов 3 точков заключващ механизъм. За повече информация, моля свържете се с нас.

ВХОДНИ ВРАТИ ЗА АПАРТАМЕНТ

За входни врати за апартамент обикновено се препоръчват врати с по-лек дизайн, като например модерни входни врати с високо ниво на сигурност.

Сигурността е от изключителна важност при избора на входни врати за апартамент, тъй като те представляват основния начин за защита на дома ви от нежелани гости. Ние предлагаме входни врати с висококачествени заключващи механизми и устойчиви материали за максимална защита. Всички предлагани от нас входни врати за апартамент се изработват с вградени С-образни стоманени профили, за максимална издръжливост.

Да, предлагаме разнообразие от дизайни и материали за входни врати за апартамент, включително модерни, класически, минималистични и други. Нашите врати се изработват от висококачествени материали като дърво, стомана, MDF и други, за да отговарят на вашия стил и изисквания.

Входните врати за апартамент изискват минимална поддръжка. Редовното почистване на външната повърхност с не абразивни препарати, както и смазване на механизмите, могат да осигурят гладко функциониране през целия им живот.

ТАПЕТНИ ВРАТИ

Инсталирането на тапетни врати трябва да се предвиди от рано в проекта на помещенията, понеже изисква специфични инструменти, умения и техники за монтаж. За повече информация относно монтажа на тапетни врати, силно препоръчваме да се се свържете с нас.

Тапетните врати предлагат уникален дизайн, който се съчетава перфектно с интериора, като визуално се сливат със стената. Те създават по-гладък и естетичен вид в помещението и могат да бъдат персонализирани, като се боядисат в цвета на стената или се добави декорация върху тях.

Поддръжката на тапетните врати е сходна с тази на стенната повърхност. Те могат да се почистват с подходящи за стени препарати и кърпи. Важно е да се избягва използването на абразивни материали или препарати, които могат да повредят покритието на вратата.

Тапетните врати се монтират с помощта на специализирани системи за закрепване, които позволяват тяхното интегриране в стената. Този процес обикновено изисква тяхното вграждане да бъде замислено още при изграждането на проекта на помещенията, понеже включва изграждането на отвор в стената, инсталиране на вратата в този отвор и монтирането на вратата към рамката посредством скрити панти.

СТЪКЛЕНИ ВРАТИ

Стъклените врати добавят естетика и пропускат светлина в помещението, същевременно създавайки усещане за по-голямо пространство. ERKADO предлага стъклени врати с голям избор от различни калени стъкла, като прозрачно, матирано, млечно-бяло, черно, както и варианти с различни стилни апликации.

Предлагаме стъклени врати, изработени от различни видове стъкло, като прозрачно, млечно, тъмно сиво, черно, пясъчно, графит или млечно, лакирано калено стъкло с различни апликации, както и непрозрачно VSG/ESG в цвят черно или млечно. Всяка от тези опции има свои предимства и може да се избере в зависимост от желания стил, ниво на прозрачност и сигурност.

Стъклените вратите с прозрачно стъкло предлагат по-голяма прозрачност и светлинност в помещението, като същевременно позволяват визуално създаване на пространство. Вратите с матирано или декоративно стъкло придават по-силно чувство на уединение и стилова изразност.

За почистване на стъклените врати се препоръчва използването на нежни, не абразивни почистващи препарати. Поддръжката може да се извършва с редовно премахване на праха и замърсяванията с мека кърпа или гъба.

Това е стъкло, съставено от две стъкла, свързани с фолио.

Цветът на закаленото матирано стъкло (SHM) и залепеното матирано стъкло (VSG) е забележимо различен.

Почистете стъклото с чиста, мека и влажна кърпа, без абразиви по нея. Разрешено е използването на професионални почистващи препарати, предназначени за почистване на прозорци. Нанесете веществото само върху кърпа. Пазете от прекомерно намокряне. Забранено е използването на препарати, които крият риск от надраскване на повърхността.

Вратите, оборудвани с матирано или прозрачно закалено стъкло или (VSG) са безопасни, т.е. са с повишена устойчивост на удар.

ПОЖАРОУСТОЙЧИВИ ВРАТИ

Пожароустойчивите врати предлагат висока степен на защита и могат да спасят животи и имущество в случай на пожар. Освен издръжливи на високи температури, предлаганите от нас пожароустойчиви врати разполагат и с противопожарно и димозащитно уплътнение.

Пожароустойчивите врати се оборудват със специални уплътнения и механизми за затваряне, които се задействат автоматично при пожар. Тези уплътнения помагат да се предотврати проникването на дим и пламъци през вратата, като се осигурява по-голяма защита за хората и имуществото в сградата.

Монтажът на пожароустойчиви врати, както при всички предлагани от нас продукти, се извършва от наши квалифицирани и сертифицирани специалисти с дългогодишен опит, които са запознати със специфичните изисквания и процедури за инсталация. Те следват максимално стриктно инструкциите на производителя и да осигурят правилното позициониране и закрепване на вратата, както и правилното монтиране на уплътненията и механизмите за затваряне, за да се гарантира максималната им ефективност при пожар.

Пожароустойчивите врати се изработват от специални материали като огнеопорни стъкла, метални плочи, минерални плоскости и други огнеустойчиви компоненти. Тези материали осигуряват защита, като забавят разпространението на огъня и пламъците през вратата. За максимално изчерпателна информация, моля свържете се с нас.

ДВУКРИЛИ ВРАТИ

Двукрилните врати осигуряват по-широк вход и по-голямо пространство за преминаване, което ги прави идеални за помещения с голям човекопоток. Освен това, те придават на помещението усещане за грандиозност и професионализъм, особено при използването им в офис. По-голямата част от предлаганите от нас интериорни врати могат да се изработят и като двукрили.

За избор на правилните размери на двукрилните врати е важно да се измери ширината, височината и дълбочината на отвора, както и да се вземат предвид функционалните изисквания за преминаване и ергономия. Нашите специалисти ще се погрижат за максимално правилното измерване и ще гарантират безпроблемна конфигурация на вашата поръчка.

Добрата изолация на двукрилите врати играе важна роля за запазване на топлината или прохладата в помещението и подобряване на енергийната ефективност. Качествено изработена, изолацията драстично намалява загубата на топлина през вратите, което води до по-ниски разходи за отопление или охлаждане.

За избор на подходящия дизайн на двукрилните врати е важно да се вземат предвид стиловите предпочитания и интериорният дизайн на помещението. Различните варианти за дизайн включват модерни, класически, минималистични и други стилове, които могат да се комбинират с различни материали и декорации.

ДРЪЖКИ ЗА ВРАТИ

Изборът на дръжки за врати зависи от стила и функционалността на вратата, както и от предпочитанията на клиента за дизайн и материал. Дръжката трябва да е ергономично издържана, като се има предвид честотата на нейното използване.

За да подберете дръжки за врати, които са в хармония с интериорния дизайн, можете да вземете предвид стиловете, материалите и цветовете, които преобладават в помещението. Например, ако интериорът е модерен, може да предпочетете дръжки с чисти линии и минималистичен дизайн.

Качествените дръжки за врати играят важна роля за сигурността и функционалността на вратата, като осигуряват правилно затваряне и отваряне, както и защита срещу нежелано отваряне или повреди. Качествените дръжки за врати, освен естетически, са и ергономично издържани, което прави честата им употреба максимално удобна, лесна и безопасна.

Дръжките със заключващ механизъм предлагат допълнителна защита и сигурност за помещението, като позволяват контрол върху достъпа и предотвратяват нежелан достъп. Те са особено полезни за входни врати, бани и офис помещения.

Не открихте отговор на своите въпроси? ПИШЕТЕ НИ