Skip to content

КАЧЕСТВО ОТ ПОЛША

Плъзгащи се врати ЕРКАДО: Функционално и модерно решение за малки апартаменти

Когато подреждате малък апартамент, е много важно да се съсредоточите върху функционални и практични решения. Изборът на елементи, които няма да претоварват или претрупват стаята, не се ограничава само до цветовете на стените, мебелите или осветлението. Вратите също са изключително важни. Едно от най-функционалните решения за малки апартаменти са системите за плъзгащи се врати. Тук ще Ви представим по-подробно този тип врати и ще проверим защо си струва да изберете тях вместо традиционните врати.

 

Плъзгащи се врати - спестяване на място в модерен вариант

Малката площ на апартамента налага използването на специфични решения, които правят помещенията визуално да изглеждат по-големи и по-просторни. Ако в жилището няма място за традиционни врати, струва си да помислите за закупуване на плъзгащи се врати. Системите за плъзгащи се врати ERKADO, благодарение на своя модерен външен вид и иновативни технологии, са идеални за студиа и малки апартаменти, като са атрактивна интериорна декорация и дискретно разделят жилищното пространство.

 

Ранно планиране за вашия избор на плъзгаща се врата

За да сте сигурни, че плъзгащите се врати ще паснат перфектно на интериора, специалистите на ERKADO препоръчват да вземете решение за избор на конкретен модел врата още на ранен етап от проектирането на апартамента. Благодарение на това можем да изберем най-изгодния модел врата.

 

Опции за монтаж на плъзгаща се врата ERKADO

Плъзгащи системи скрити в стената

Плъзгащите се врати ERKADO могат да бъдат поръчани в два варианта: като скрити в стената и стенни системи. Първият вариант ще изисква подготовка на място за поставяне на специална касета в стената, в която ще бъде скрита вратата.

 

Настенни системи

Настенната система за плъзгащи врати е опция, която ще бъде оценена от хора, които харесват по-традиционните решения. Ако се спрем на този тип врата, не забравяйте, че на стената, на която ще бъде монтирано крилото на вратата, няма контакти, електрически ключове или картини, тъй като те могат да затруднят или дори да направят невъзможно отварянето и затварянето на вратата.

 

Перфектно решение за тавански интериор

Индустриалните интериори, вдъхновени от американските лофтове от 50-те години на миналия век, са изключително популярни не само в Европа, но и по цял свят. Интериорните дизайнери и архитекти обичат суровите, фабрични и просторни стаи, които предлагат огромни възможности за подреждане.

 

Системи за плъзгащи се врати в тавански помещения

Тъй като таванските интериори се отказват от излишните преградни стени в полза на откритите пространства, системите за плъзгащи се врати се вписват перфектно в тях! Плъзгащите се врати в таванското помещение ефективно разделят пространството, без да нарушават атмосферата и фабричния характер на интериора.

 

Системи за плъзгане LOFT и LOFT STANDARD

Системите за плъзгане LOFT и LOFT STANDARD на ERKADO ви позволяват да спестите много място, а когато са изложени върху водачите, те подчертават суровата атмосфера на апартамента. Плъзгащи се врати LOFT с фурнири, които перфектно имитират естествения цвят на дъба, съчетани с черни дръжки, държащи крилото на вратата в индустриален или ретро вариант ще ни помогнат да постигнем ефекта на истински американски лофт!

 

система MAGIC

ЕРКАДО предлага т.нар системата MAGIC, която (както подсказва името) скрива механизма, осигурявайки естетична композиция.

 

Разнообразие от материали за плъзгащи се врати

Индустриалните интериори обичат да комбинират различни материали: стомана с дърво, дърво със стъкло, стъкло със стомана. Ето защо, когато избирате плъзгащи се врати за вашето таванско помещение, си струва да помислите за закупуване на модел от стъкло. Например стъклени врати GRAF на ERKADO, които могат да бъдат поръчани от закалено стъкло 8 мм, масово оцветено стъкло 8 мм, лепено и закалено стъкло VSG/ESG.

За разлика от традиционните стъклени врати, те са изключително устойчиви на механични повреди и драскотини. Освен това те са страхотни в заглушаването на звуци, така че лесно можем да ги използваме дори в офиси.

 

Системи за плъзгащи се врати за големи пространства

Какво ще кажете за големите пространства? Могат ли системите за плъзгащи врати ERKADO да се монтират и в по-големи апартаменти? Абсолютно! Специалистите на ERKADO разработиха двойна плъзгаща система, благодарение на която ще можем да се радваме на този тип врати дори и на големи пространства. Можем дори да ги използваме като начин за разделяне на пространството, вместо дебели преградни стени! Можем да използваме плъзгащите се врати ERKADO по много начини и в помещения с различни размери, като винаги ги адаптираме към нашите индивидуални нужди.

 

 

Често задавани въпроси

• Какви са основните предимства на плъзгащите се врати ЕРКАДО?

Плъзгащите се врати ERKADO означават преди всичко спестяване на място, модерен външен вид и възможност за адаптиране към различни интериори, както на малки апартаменти, така и на просторни тавански помещения.

 

• Монтирането на плъзгащи се врати изисква ли специална подготовка?

Да, монтирането на плъзгащи се врати, скрити в стената, изисква подготовка на място за касетата, в която ще се скрие вратата. Настенните врати обаче изискват свободно пространство на стената.

 

• Трудни ли са поддръжката на плъзгащите се врати ERKADO?

Не, плъзгащите се врати ERKADO са лесни за поддръжка. Редовното почистване на водачите и крилата на вратите е достатъчно за безпроблемната им работа.

 

• Могат ли плъзгащите се врати да се използват в офиси?

Да, особено стъклени врати GRAF от ERKADO, които отлично заглушават звуците и са устойчиви на механични повреди, което ги прави идеално решение за офиси.

 

• Какви модели плъзгащи врати ERKADO се предлагат на пазара?

ERKADO предлага много модели плъзгащи врати, включително скрити в стената врати, стенни врати, системи LOFT и LOFT STANDARD и стъклени врати GRAF.

• Могат ли плъзгащите се врати ERKADO да бъдат адаптирани към индивидуалните нужди?

Да, плъзгащите се врати ERKADO могат да бъдат персонализирани като цвят, вид водачи и допълнителни елементи, като обков и дръжки, за да паснат идеално на вашия интериор.

 

Резюме

Плъзгащите се врати ERKADO са идеално решение за всеки интериор, което ви позволява да спестите място и да добавите модерен стил. Независимо дали живеете в малък апартамент или просторно таванско помещение, вие ще намерите модел, който идеално отговаря на вашите нужди. Благодарение на богатия избор от системи и материали, плъзгащите се врати ERKADO могат да се превърнат във функционален и стилен елемент на всеки интериор.

Предишна
Следваща

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Заложете на стъклени врати за визуално разширяване и разчупване на пространството   Стъклените врати не са просто прегради; те преобразяват облика на...
Прочети

Плъзгащи се врати ЕРКАДО: Функционално и модерно решение за малки апартаменти

Когато подреждате малък апартамент, е много важно да се съсредоточите върху функционални и практични решения. Изборът на елементи, които няма да претоварват...

Врати за баня: Експертни препоръки

Изберете идеалната врата за баня според вашите нужди   Когато става въпрос за избора на перфектната врата за баня, ERKADO разполага с...
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Shopping Cart
0 items