Skip to content

КАЧЕСТВО ОТ ПОЛША

Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект

Блог: Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект

 

Вратите с интарзия (инкрустации) са интригуваща декорация на интериора, която съчетава естетически и практически ползи. Те могат лесно да придадат специфичен тон и стил, като едновременно с това допринасят за оптическото подобряване на пропорциите на помещението. Инкрустирането позволява да се създават уникални композиции върху повърхността на крилото, което увеличава привлекателността и ефекта на моделите. Ето защо вратите с интарзия присъстват и в портфолиото на полския производител ERKADO.

 

Как изглеждат вратите с интарзия и към кой интериор се вписват най-добре?

Техниката „интарзия“, която се използва при този тип врати, идва от италианското intarsio, което значи изрязване, вдлъбнатина. Това е техника за декорация на повърхността, вид инкрустация, при която един материал е вдлъбнат, изрязан в дебелината на друг. Интарзията спада към приложните изкуства и се използва в мебелното производство от векове за декориране чрез съчетаване на парчета дървесина с различен цвят и форма, инкрустирани едно в друго и прилягащи плътно като пъзел. Интериорните врати също могат да се превърнат в изящни произведения на изкуството с помощта на интарзия.

Блог: Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект

 

Модерните инкрустации при вратите на ERKADO представляват декоративни вложки, които са идеално изравнени с повърхността на фурнира. Обикновено те са широки няколко милиметра и благодарение на различното си разположение създават уникални композиции върху повърхността на вратата, като по този начин увеличават привлекателността и атрактивността на моделите. Инкрустациите присъстват от двете страни на вратата и се изработват в четири цветови варианта: дъб, черно, четкана стомана и четкано злато. Изборът на тези конкретни декори не е случаен – благодарение на стиловото и цветовото разнообразие вратите с интарзия на ERKADO могат лесно да се адаптират към почти всеки тип интериор – от модерен, през минималистичен, до индустриален.

Блог: Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект

 

Ползи и предимства на вратите с интарзия

 

В допълнение към естетическите качества, които тези врати притежават, благодарение на разнообразието от аранжировки и декори, инкрустациите могат да бъдат полезни и за подобряване на пропорциите на интериора. Вратите с деликатни хоризонтални инкрустации могат оптически да разширят помещението, а тези с вертикални придават височина. Ако и другите елементи на интериорния проект са подредени по начин, който оптически влияе на пропорциите на помещението, със сигурност желаният ефект се увеличава.

Блог: Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект

 

Ценно предимство на вратите с интарзия на ERKADO е тяхната гъвкавост и голяма свобода при избора на елементите им. Възможността да се комбинират различни цветове при крилата, рамките и инкрустациите позволява да се персонализира уникален модел, който да се впише в цялостния декор и стил на вътрешното пространство. В интериорния проект може да се комбинират врати с различни аранжировки на елементи интарзия, което няма да наруши цялостното му хармонично излъчване.

Този вид техника за декорация се използва върху врати с цял борд и по желание може да бъде приложена в няколко модела от продуктовия каталог на ERKADO. Широчината на инкрустацията е 8 мм и 220 мм. Ефектът от съставянето на перфектната врата с елементи интарзия може да бъде допълнен с предлаганите от ERKADO аксесоари: широка гама обков, панти, первази.

 

Блог: Врати с интарзия – фина декорация с голям ефект
Предишна
Следваща

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Заложете на стъклени врати за визуално разширяване и разчупване на пространството   Стъклените врати не са просто прегради; те преобразяват облика на...
Прочети

Плъзгащи се врати ЕРКАДО: Функционално и модерно решение за малки апартаменти

Когато подреждате малък апартамент, е много важно да се съсредоточите върху функционални и практични решения. Изборът на елементи, които няма да претоварват...

Врати за баня: Експертни препоръки

Изберете идеалната врата за баня според вашите нужди   Когато става въпрос за избора на перфектната врата за баня, ERKADO разполага с...
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Shopping Cart
0 items