Плъзгащи врати ERKADO

ПЛЪЗГАЩИ ВРАТИ

ергономично и функционално решение

Съвременната градска среда предлага все повече маломерни жилищни и офисни помещения, което налага рационално планиране на всеки сантиметър от тях. Това ни кара да търсим варианти, които да пестят пространство, като едновременно с това не се пести от стил, визия и качество. Именно такива предложения са плъзгащите врати на полския производител ERKADO, които помагат да се намери най-доброто съотношение между функционалност, естетика и професионално изпълнение на проекта. Което от своя страна води до доволни от крайния резултат клиенти.

Почти всички интериорни врати с марката ERKADO могат да бъдат изработени и като плъзгащи.
Предлагат се два вида плъзгащи системи, в зависимост от начина им на монтиране:

  • Монтирани върху стена /настенни/ , при които направляващата релса е закрепена към стената;
  • Вградени в стената с основно вграждане тип тунел, при които цялата конструкция е затворена, което я прави невидима.

Настенните плъзгащи системи от своя страна могат да бъдат с насрещник/резе/ или без насрещник. Те са проектирани за завършен отвор, без наличен тунел. Предлагат се в няколко разновидности:

  • С обхващане на стената – включва алуминиева релса с маскиращ профил и буфер в цвета на крилото, възможност за избор от няколко дължини в зависимост от размера на крилото.
  • тип Loft Standart – предлага се с всички налични крила в стандартната стенна плъзгаща система без насрещник /резе/.
  • тип Loft – предлага се в черен цвят в комплект с цяло крило тип LOFT, оборудвано със стабилизиращ пълнеж тип „пчелна пита“ и с ръбове, изработени по безфалцова технология.
  • тип Magic – в комплект с цяло крило Magic, оборудвано със стабилизиращ пълнеж тип „пчелна пита“ и с ръбове, изработени по безфалцова технология.
  • за стъклена врата GRAF – с алуминиев анодиран маскиращ профил в сребрист цвят или прахово лакирана в черен мат. Системата може да се изработи с всички стъклени врати от серията GRAF на ERKADO .

Вторият вид плъзгащи системи – вградените – имат дизайн, базиран на касета. Касетата е конструкция за цялата система и в нея се скрива вратата, когато е отворена. Когато планирате монтажа на вградената плъзгаща система, е необходимо правилно да подготвите отвора в стената, за да могат да се монтират и затворят от двете страни касетата и направляващата шина.

Всички плъзгащи системи – настенни и вградени – могат да бъдат предвидени за единични и двойни крила. Предлагат се в пълен комплект с всички детайли, нужни за техния монтаж. Богатият избор от цветове, в които се предлагат интериорните врати на ERKADO, е приложим и за плъзгащите врати.