Блог: Противовзломни и противопожарни врати

Водещи решения за сигурност от ERKADO

Противовзломни и противопожарни врати – комбинация от сигурност и елегантност

Полският производител на врати ERKADO включва в продуктовата си гама противовзломни и противопожарни врати, с които поставя нови стандарти в областта на сигурността.

Противопожарни врати LEDA

Противопожарните врати LEDA от сериите EI30 и EI60 в еднокрил или двукрил вариант са вътрешни входни врати, изработени с помощта на технологията HALSPAN. Осигуряват надеждна защита срещу взлом и пожар, като същевременно имат елегантен и стилен външен вид.

Огнеустойчивост: Вратите LEDA спират разпространението на огъня и дима в помещението, в което е възникнал пожар. Това дава на собствениците на жилища или служителите ценно време за евакуация или обезопасяване на останалата част от имота или инсталацията. За битови и промишлени сгради се препоръчват врати от класове EI30 и EI60, които издържат на огън съответно 30 и 60 минути.

Конструкция: Вратите LEDA са със специален пълнеж от плоскости HALSPAN с дебелина 44 мм за EI30 и 54 мм за EI60, което допринася за здравата им конструкция. Общата дебелина на крилото е 50 mm за EI30 и 60 mm за EI60.

Пожароустойчиво стъкло: Включването на пожароустойчиво прозрачно стъкло повишава безопасността, а ширината му остава фиксирана независимо от ширината на крилото.

Звукоизолация: Акустичната изолация на вратите с технология HALSPAN с падащо уплътнение е Rw=32 dB, което осигурява спокойна и тиха среда в помещенията.

Блог: Противовзломни и противопожарни врати

Врати HYPERION – превъзходна защита от пожар и взлом

HYPERION са вътрешни пожароустойчиви и взломоустойчиви входни врати, изработени по патентована технология на ERKADO.
Огнеустойчивост: Вратите HYPERION, с клас EI30, предлагат 30-минутна пожароустойчивост, осигурявайки критичен прозорец за евакуация и намеса по време на пожарна авария.

Устойчивост на взлом: HYPERION притежават сертификат за защита от взлом с рейтинг RC2 за врати, отварящи се към вътрешността на помещението. По този начин осигуряват високо ниво на сигурност за обитателите.

Конструкция: Изработени по патентована технология на ERKADO, вратите HYPERION съчетава здрави материали и иновативен дизайн, за да осигури несравнима сигурност за жилищни и търговски помещения. Те притежават специален пълнеж с дебелина 44 мм, обща дебелина на крилото 50 мм и рамка от иглолистна дървесина, както и с противопожарни и димозащитни уплътнения + падащо уплътнение за по-голяма сигурност.

Звукоизолация: Със звукоизолация Rw=39 dB вратите HYPERION свеждат до минимум външния шум , с което допринасят за спокойствието в помещенията.

Общи характеристики на вратите LEDA и HYPERION

Противопожарните, димоустойчиви и акустични функции и на двата модела врати се осигуряват само чрез инсталирането на пълен комплект, който включва: крило на противопожарна врата (фабрично монтирано с уплътнения, ключалка, панти, падащо уплътнение), рамка, дограма, както и вложка и дръжка, отговарящи на изискванията на полския стандарт.

Покритие AntiFinger: Това специално покритие свежда до минимум замърсяванията и следите от пръстови отпечатъци, като запазва вратите непокътнати и намалява усилията за поддръжка.

Завършващ слой: Вратите LEDA и HYPERION имат възможност за завършващо покритие в цвят по избор с ламинат Greko, Premium и CPL. Кантът на крилото е създаден по технологията STANDARD с ABS кант, като се предлагат възможности за персонализиране в цвят или стандартен черен кант срещу допълнително заплащане.

Блог: Противовзломни и противопожарни врати

Декоративни елементи с интарзия: Те придават изисканост и се предлагат се в цветове четкана стомана, черен, четкано злато и ДЪБ CLASSIC CPL с широчина 8 mm или 50 mm. Интарзията от двете страни се отнася само за крило LEDA пълно, а за двукрилите врати тя е запазена за активното крило.

Блог: Противовзломни и противопожарни врати

Допълнителни функции на вратите LEDA и HYPERION

Опции на рамката: Пожароустойчивата нерегулируема рамка от иглолистна дървесина, уплътнението за защита от огън и дим и падащото уплътнение допълнително подобряват защитните характеристики на вратите.

Можете да изберете между огнеупорна нерегулируема дървена рамка или стоманена рамка в различни цветове от палитрата RAL.

Панти и заключване: Вратите се предлагат с четири регулируеми панти ∅16, брава с патентован патрон и възможност за самозатварящ се автоматичен механизъм срещу допълнително заплащане.

Блог: Противовзломни и противопожарни врати

Въпреки че и LEDA и HYPERION предлагат изключителни характеристики за сигурност, изборът между тях зависи от конкретните изисквания и предпочитания. LEDA се отличава с опцията си за по-висока пожароустойчивост EI60 и различните конфигурации на стоманената рамка, докато HYPERION притежава сертификат за устойчивост на взлом RC2 и малко по-висок клас на звукоизолация.

Стремежът на ERKADO към иновации и качество проличава и в двата модела, като гарантира, че клиентите могат да намерят перфектното решение за сигурност, съобразено с техните специфични нужди.

Блог: Противовзломни и противопожарни врати