Skip to content

КАЧЕСТВО ОТ ПОЛША

Скрити врати COVERT

Понякога една интериорна врата – независимо дали става дума за крило, панти или рамка – трябва да се слее визуално със стената, което налага използването на скрити врати, или още наричани „тапетни“. Това може да се определя от стила и дизайна на помещението, от предназначението му или от архитектурните изисквания.

Един от водещите полски производители на интериорни врати ERKADO осигурява решения и в това отношение – скритите системи Covert. Предлагани в магазините на Флор Декор те имат няколко важни характеристики, които могат да улеснят професионалистите в интериорни решения за разработката на техните проекти:

  • Вид на крилото – вратите могат да бъдат с фалцово крило, отварящо се навътре, или безфалцово – с отваряне навън;
  • Укрепване на крилото – осигурява се от дървена рамка, покрита с две HDF плоскости и запълнена с „пчелна пита“ или панел от плътна плоскост;
  • Ръб на крилото – може да се изработи по фалцова или безфалцова технология;
  • Ширина на крилото – 60, 70, 80, 90 или 100 см;
  • Комплектоване – Вратите са в комплект със скрита каса и панти. Всеки един от тези елементи могат да бъдат в цветове: алуминий, бял и черен;
  • Завършване – Завършващият слой на скритите врати Covert може да бъде плоскост HDF, покрита с ламинат PREMIUM, лак UV или ламинат, предназначен за боядисване, полагане на тапет или друг вид декорация. По този начин вратата се слива с текстурата на стената , като се постига естетическа хомогенност с нея;

 

Скрити врати COVERT

 

Предимства на скритите врати в интериорните проекти

Придават лаконичност и минимализъм

Когато става въпрос за използване на врати, подходящи за минималистична архитектура и стил, наистина всичко е въпрос на незабележимост. Грациозната способност на скритите врати да „изчезват“ в стената се дължи на внимателното обмисляне на техните детайли и на използваните материали, което ги превръща в любимо предизвикателство за много инетриорни дизайнери.

 

Скрити врати COVERT

 

Променят визуално пропорциите на помещението

Скритите врати могат да се използват за визуално увеличаване на пространството. Тъй като няма прекъсване в равнината на стената, помещението изглежда по-голямо. Освен това визуално увеличават и височината на таваните, тъй като липсата на рамка повдига и „носи“ тавана нагоре.

 

Прикриване на сервизни помещения

Скритата врата може да се използва и в буквалния си смисъл и с нея да се скрие входа към килер, перално помещение, гардеробна или баня.

 

Скрити врати COVERT

 

Създават много възможности за декорация

Скритата врата позволява да развихрите въображението си и да създадете шедьовър на дизайна върху стените, без да се налага да заобикаляте и да се съобразявате с отвора на вратата. Може да се изрисува в един тон със стената, да се декорира със същия тапет или ламперия.
Вариант е върху нея да се монтира огледало – полезен аксесоар за всеки коридор или гардеробна и благодарение на правилното разположение на отразяващата повърхност може визуално да подобри пространството и да го изпълни със светлина.

 

Скрити врати COVERT

 

Многофункционалност

Освен от естетични съображения, за използването на скрити врати може да има и чисто прагматична нужда. Предвид малката квадратура на съвременните жилища, те са все по-актуален избор в интериорните проекти. Тези врати често се монтират в много тесни отвори, при които не може да се приложи конвенционалната конструкция с каса и рамка.

Скритите врати са подходящи за всички нестандартни оформления и ако клиентът ви желае да му предложите проект, който е авангарден и модерен – винаги можете да го впечатлите, като предвидите използването на такива врати в него.

 

Блог: Скрити врати COVERT
Предишна
Следваща

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Стъклени врати GRAF – изискан акцент в модерния интериор

Заложете на стъклени врати за визуално разширяване и разчупване на пространството   Стъклените врати не са просто прегради; те преобразяват облика на...
Прочети

Плъзгащи се врати ЕРКАДО: Функционално и модерно решение за малки апартаменти

Когато подреждате малък апартамент, е много важно да се съсредоточите върху функционални и практични решения. Изборът на елементи, които няма да претоварват...

Врати за баня: Експертни препоръки

Изберете идеалната врата за баня според вашите нужди   Когато става въпрос за избора на перфектната врата за баня, ERKADO разполага с...
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Shopping Cart
0 items