Skip to content

КАЧЕСТВО ОТ ПОЛША

Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн


Вратите с интарзия (инкрустации) са ефектна декорация на интериора, която съчетава естетически и практически ползи. Те могат лесно да придадат специфичен тон и стил, увеличават привлекателността на моделите и допринасят за оптическото подобряване на пропорциите на помещението.

Вратите с интарзия присъстват и в богатото портфолио на полския производител ERKADO, който съчетава в тях майсторство и съвременен дизайн.

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

 

Как изглеждат вратите с интарзия?

Техниката „интарзия“, която се използва при този тип врати, идва от италианското intarsio, което значи изрязване, вдлъбнатина. Това е старинна техника за декорация на повърхността, вид инкрустация, при която един материал е вдлъбнат, изрязан в дебелината на друг. Модерните инкрустации при вратите на ERKADO представляват декоративни вложки, които са идеално подравнени с равнината на крилото. Този вид техника за декорация се използва върху врати с цял борд и по желание може да бъде приложена в няколко модела от продуктовия каталог на ERKADO. Като това може да бъде вложено и във входните врати за апартамент.

Широчината на интарзията е 8 мм или 50 мм и може да е разположена вертикално или хоризонтално от двете страни на вратата. По този начин се създават уникални композиции, които увеличават привлекателността и атрактивността на моделите. Предлага се в цветове черен, дъб, четкана стомана, четкано злато, четкана мед. Изборът на тези конкретни декори не е случаен – благодарение на стиловото и цветовото разнообразие вратите с интарзия на ERKADO могат лесно да се адаптират към почти всеки тип интериор – от модерен, през минималистичен, до индустриален.

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

 

Ползи и предимства на вратите с интарзия

Интериорните врати с интарзия на Erkado разкриват нови възможности за интериорните дизайнери и собствениците на жилища:

1. Персонализация:
Моделите с интарзия могат да се адаптират към индивидуалните предпочитания и да допълват цялостната тема на интериорния дизайн.

Ценно предимство на вратите с интарзия на ERKADO е голямата свобода при избора на елементите им. Възможността да се комбинират различни цветове при крилата, рамките и декорацията позволява да се персонализира уникален модел, който да се впише в цялостния стил на интериора.

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

 

2. Подобряване на пропорциите:
В допълнение към естетическите качества, които тези врати притежават, благодарение на разнообразието от аранжировки и декори, интарзията може да бъде полезна и за подобряване на пропорциите в интериора . Вратите с деликатни хоризонтални декорации могат оптически да разширят помещението, а тези с вертикални придават височина. Ако и другите елементи на интериорния проект са подредени по начин, който оптически влияе на пропорциите на помещението, със сигурност желаният ефект се увеличава.

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

 

3. Артистично изразяване:
Интарзията като декорация и вид приложно изкуство превръща вратите в забележителни творения от вътрешното пространство. В интериорния проект може да се комбинират врати с различни аранжировки на елементи интарзия, което няма да наруши цялостното му хармонично излъчване.

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн

 

4. Фокусни точки:
Със своята атрактивност тези врати могат да служат като фокусни точки в помещенията, като създават визуален интерес и подобряват цялостната атмосфера.

 

Блог: Врати с интарзия – нови възможности в интериорния дизайн
Предишна
Следваща

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ALTAMURA: Врата за всеки дом

ALTAMURA: Врата за всеки дом

    Една врата с много възможности Врата ALTAMURA от каталога на ERKADO е истинско доказателство за елегантност и стил в домашния...
Прочети

Перфектни интериорни врати ERKADO с допълнения по ваш избор

Направете вратите в дома си уникални и функционални, като се възползвате от допълнителните опции към тях Интериорните врати играят важна роля в...

Входни врати за апартамент на ERKADO: Среща на сигурността и елегантността

  Превърнете вашия дом в крепост спокойствието, комфорта и стила Когато става въпрос за избор на перфектните входни врати за апартамент, изборът...
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Shopping Cart
0 items