Skip to content

КАЧЕСТВО ОТ ПОЛША

Екстериорни стоманени врати ERKADO: Усещане за комфорт и сигурност

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Какви са техните характеристики и кой модел да изберете?

ERKADO започва производството на стоманени врати през 2022 година, след продължило няколко години тестване на идеите и проверка на необходимите параметри и възможности. В разработката им е вложен над 50-годишният опит на полския бранд, един от лидерите сред производителите на врати в света. Резултатът – продукти, които осигуряват усещане за комфорт и безопасност и притежават всички необходими качества да станат част от модерните интериорни проекти. Те са с една от най-високите стойности на топлоизолация на пазара и отговарят на изискванията на програмата „Чист въздух“.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Как се изработват стоманените външни врати на ERKADO?

Стоманените външни врати имат обвивка, изработена от стоманена ламарина, завършена с PVC фурнир. Крилото е с пълнеж от полиуретанова пяна, а рамката е от лепена борова дървесина. Това е специално разработен продукт за използване на открито. PVC фурнирът предлага висока устойчивост на промяна на климатичните условия и UV лъчението. Фурнирът е в богат избор от цветове, така че можете да изберето този, който ще направи вратата да се вписва в екстериора и едновременно с това да се откроява. Текстурата, съответстваща на декоративния мотив, създава продукт с високи естетически качества. Цветовете на вратите, които се предлагат, са същите като цветовете на дограмата в България, което означава, че може да се напаснат изцяло.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Защо да изберете стоманени врати на ERKADO?

Научете повече за най-важните им предимства:

Дълготрайност
Стоманените външни врати на ERKADO се характеризират с голяма издръжливост. Те са много устойчиви на различни метеорологични условия (студ, сняг, силно слънце и високи температури) и механични повреди. Могат да се справят отлично с интензивната употреба и дори да са в постоянно движение, стоманеното крило ще служи добре дълги години. Всички тези показатели са сертифицирани от ЕС, което гарантира качеството на вратите ERKADO.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Ефективна топлоизолация
Стоманените входни врати могат да предложат високо ниво на топлоизолация, като нивото на ефективна защита в това отношение зависи от конкретния модел. От януари 2021 г. законово изискуемият коефициент на топлопреминаване е 1,3 W/(m²-K).

Моделите, предлагани от ERKADO, са с различна дебелина на крилото/от 64 до 88 мм/, от което се определя коефициентът им на топлопредаване – колкото е по-нисък / до 0,6 W/(m²-K) при дебелина 88 м/, толкова по-малки са загубите на енергия и толкова по-ниски са сметките. С намаляване на дебелината на крилото намаляват и топлоизолационните качества на вратите.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Освен дебелината на крилото, от значение са и още няколко елемента в конструкцията на стоманените врати на ERKADO, които отговарят за тяхната топлоизолация. Благодарение на тях те заемат едно от първите места сред външните врати по степен на термозащита.

Ето кои са те:

  • термоизолираща лайсна, която, освен че гарантира висока топлоизолация, осигурява и естетичен завършек;
  • топъл алуминиев праг;
  • прилягащ праг (т.нар. четвърти прилягащ ръб), който значително подобрява уплътняването по целия периметър на вратата;
  • алуминиева каса с термопреграда, която осигурява значително по-добра топлоизолация;
  • централно уплътнение в касата;
  • падащо уплътнение /като допълнителна опция/ за максимално уплътняване на вратата в зоната на прага.

 

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Защита срещу взлом
Входните врати трябва да отговарят на определени стандарти за устойчивост на взлом. Свойствата на стоманата срещу взлом, като например нейната здравина и устойчивост на повреди, затрудняват проникването с насилие. Вратите на ERKADO са с клас RC2 устойчивост според нормите на ЕС.

За сигурността на вратата, освен стоманеното крило, отговарят и още няколко важни елемента от конструкцията:

  • 3 панти с 3D регулиране и капачки;
  • 4 противовзломни щифта ;
  • пълен насрещник за регулиране на натиска;
  • многоточкова брава с 3-точково заключване.

 

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Какъв модел стоманена входна врата да изберете?

Колекцията стоманени врати на ERKADO се състои от над 20 модела с възможност за избор от няколко стандартни ширини или изработка по поръчка. Ако търсите врата с минималистична и леко таванска атмосфера, разгледайте модел LUTTER в антрацит с дискретни хоризонтални декорации. Любителите на модерната комбинация от дърво и елегантно черно ще останат доволни от възможностите. Особено насочваме вниманието ви към крилото BIENE , в което черните напречни вложки придават лекота на цялата конструкция, и TREBUR с малко остъкляване и декорации, създаващи геометрични форми. WIENER е с малко по-светъл дървесен нюанс, а вертикалното симетрично остъкляване в централната част на вратата създава приятен хармоничен ефект. При вратата MURTER дървесната шарка е съчетана с вкус с широката черна рамка, обграждаща малките стъкла.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

За довършване на визията и в зависимост от избрания модел на вратата могат да се използват декоративни панели Plain /от закалено стъкло/ или панели Label за деликатен 3D ефект. Интересна възможност са и Stamp – естетически щампи, изработени върху крилото на вратата и създаващи изразителен мотив.

Друга възможност за засилване на естетическия ефект при входните стоманени врати на ERKADO е добавяне на допълнително остъкление около вратата и над нея, в различни конфигурации и с различен цвят /графит, матово, прозрачно и др./. При остъклението се използват стъклопакети от обикновено или противовзломно стъкло, които също като вратите могат да бъдат с различен коефициент на топлоустойчивост.

Блог: Екстериорни стоманени врати ERKADO - Усещане за комфорт и сигурност

 

Входните врати за къщи на ERKADO могат да се изработят да сантиметър като максималната височина в 248 см. Над него може да се предложи витраж и така перфектно да се запълни вашият отвор.

Цялостната комбинация – стоманена врата от предпочитан модел, декоративен панел и допълнително остъкление – създава ефектен ансамбъл и може да придаде висока естетическа стойност на интериорния проект.

Стоманените врати на ERKADO, които могат да се намерят в магазините на всички дистрибутори на полския производител у нас, дават нови възможности и перспективи по отношение на проектирането.

Предишна
Следваща

ПОСЛЕДНИ СТАТИИ

ALTAMURA: Врата за всеки дом

ALTAMURA: Врата за всеки дом

    Една врата с много възможности Врата ALTAMURA от каталога на ERKADO е истинско доказателство за елегантност и стил в домашния...
Прочети

Перфектни интериорни врати ERKADO с допълнения по ваш избор

Направете вратите в дома си уникални и функционални, като се възползвате от допълнителните опции към тях Интериорните врати играят важна роля в...

Входни врати за апартамент на ERKADO: Среща на сигурността и елегантността

  Превърнете вашия дом в крепост спокойствието, комфорта и стила Когато става въпрос за избор на перфектните входни врати за апартамент, изборът...
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ
ВИЖ ВСИЧКИ СТАТИИ

Thanks for subscribing!

This email has been registered!

Shop the look

Choose Options

Edit Option
Back In Stock Notification
this is just a warning
Shopping Cart
0 items